Skandál se zkaženým masem nabývá v Německu obrovských rozměrů

V Německu se dál rozrůstá skandál se zkaženým masem. Až čtyři roky prošlé výrobky mnichovského velkoobchodníka se dostaly minimálně do devíti spolkových zemí. Firma ale své produkty dodávala také do zemí Evropské unie. O zdravotních rizicích pro spotřebitele se zatím stále nemluví.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

uzené maso

uzené maso | Foto: Robert Mikoláš

Podezřelé maso, které velkoobchodník z Mnichova dodal na německý trh, se už z velké části spotřebovalo. Pátrání úřadů komplikuje fakt, že 74letý majitel firmy nepoužíval počítač a záznamy o dodávkách psal rukou.

Řada politiků i expertů volá po tvrdších trestech pro pachatele podobných činů. Že dosavadní kontrolní mechanismy selhaly, dosvědčuje fakt, že obří mnichovský provoz, kde se většina zkaženého masa našla, úředníci před třemi měsíci prověřili. Tehdy na žádné nesrovnalosti nepřišli.

V Dolním Bavorsku se mezitím našlo dalších 40 tun pravděpodobně zkaženého masa. Spotřebitelé nemají jasno, kde teď mají nakupovat, jestli u řezníka nebo v supermarketu. Provozovatelé podniků rychlého občerstvení nabízejících populární kebab "döner" si už stěžují na úbytek zákazníků.

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme