Po Favoritu skončil v konkurzu i Velamos

Známý výrobce bicyklů - sobotínský Velamos - skončil v konkurzu. Krajský soud v Ostravě o tom rozhodl na základě žádosti tří věřitelů podniku. Velamos je po Favoritu Rokycany v krátké době dalším významným tuzemským výrobcem jízdních kol, který se kvůli ekonomickým problémům ocitl v konkursu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

výroba kol

výroba kol | Foto: Vladislav Galgonek

O prohlášení konkurzu na Velamos požádali vloni soud tři velcí veřitelé, mezi nimi i šumperská pobočka Všeobecné zdravotní pojišťovny. Společnost má totiž problémy již dlouhou dobu. Její hospodaření v roce 1997 skončilo rekordní ztrátou téměř 148 milionů korun. Správcem konkursní podstaty Velamosu soud jmenoval Marka Třísku.

Šumperský úřad práce zatím žádné informace, například o propouštění zaměstnanců podniku, nemá. Zástupce ředitele Petr Habich ovšem přiznal, že vedení Velamosu s úřadem příliš nekomunikuje. "Úřad práce ví, že byl vyhlášen konkurz, zatím však ze strany Velamosu se snámi nikdo nespojil. Pokud je nám známo, provoz běží dál a žádné hlášení o případném propouštění zatím nepřišlo," řekl Habich.

Velamos ovládá lichtenštejsnká společnost Welt Marketing Consulting a naprostá většina produkce šla na export. Stejná firma vlastnila i Favorit Rokycany. Tento tradiční český výrobce kol skončil v konkurzu už vloni v listopadu.

Martin Hromádka, Šárka Schwiderová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme