Česká výtvarnice představila ve Spojených státech největší leporelo na světě

Dějiny udatného českého národa si budou moci ode dneška prohlédnout návštěvníci na našem velvyslanectví ve Washingtonu. Na putovní výstavě v několika amerických městech představí česká výtvarnice Lucie Seifertová své vesele pojaté největší leporelo na světě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lucie Seifertová u svého leporela Dějiny udatného českého národa

Lucie Seifertová u svého leporela Dějiny udatného českého národa | Foto: Alexandr Pícha

70 metrů dlouhé a 2 metry vysoké leporelo je vtipnou, ale ve zkratce reprezentativní alegorií skutečných českých dějin. Výstava už měla velký úspěch u nás v Česku.

Proč oslovila i Američany a vedla k turné po Spojených státech, řekla Českému rozhlasu autorka Lucie Seifertová: "Asi nejvíc je oslovil ten přístup, ta sranda. Prostě Američané mají rádi všechno veliké a odvážné a já musím přiznat, že je to skutečně odvážný a velkolepý projekt."

Předloha výstavy, knížka "Dějiny udatného českého národa" už vyšla i v angličtině. Velký alegorický komiks uvidí Američané také v New Yorku, Houstonu, Chicagu, New Orleans a v dalších amerických městech.

Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme