Ministerstvo dá na likvidaci skládky v Libčanech milióny korun

Patnácti milióny korun podpoří ministerstvo životního prostředí likvidaci nelegální skládky v Libčanech na Královéhradecku. Při dnešní návštěvě skladu, kde se momentálně nachází ještě čtyři sta tun škodlivin, to potvrdil ministr Petr Kalaš.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Skládka v Libčanech

Skládka v Libčanech | Zdroj: ČTK

"Ministerstvo financí, které mě doprovázelo, se zavázalo, že tyto prostředky včas dá k dispozici. První kroky k jejich obsažení začnou už příští týden. Analýza povede k tomu, abychom se pokusili o zákonná opatření v české legislativě. Připravuje se zákon o odpadech a ministerstvo životního prostředí se soustředí na první návrhy této legislativy," řekl ministr.

Likvidace nebezpečných chemikálií bude podle člena představenstva společnosti Dekonta Petra Motejla pokračovat i v zimních měsících. Práci by mohlo zabránit pouze mrazivé počasí.

"Bezpečnost, manipulace a veškeré činnosti včetně transportu je naším prvořadým cílem. To znemná, když bude náledí, tak nebude možno uskutečnit převoz těchto vysoce toxických látek tak, abychom nezpůsobili případnou havárii," vysvětlil Motejl.

Eva Boudová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme