Kasaři otevírali trezory semtexem

Kasařský gang z jižní Moravy, rozprášený nedávno policií, používal k otevírání trezorů semtex. Zjistili to policisté při domovních prohlídkách. Devítičlenné skupině zatím prokázali 13 případů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Semtex H

Semtex H | Foto: Counterterrorism

Lupiči jsou ale podezřelí téměř ze stovky dalších zločinů prakticky na celém území republiky. Na zvláště odolné pokladny zloději používali právě nalezenou výbušninu semtex, vysvětlil kriminalista Alois Hrdlička:

"Předpokládáme, že u případů, které máme vytipované, a bude se případně trestní stíhání rozšiřovat, byl v některých případech použit i semtex k otevření těch trezorů. Pokud se jim trezory nepodařilo otevřít na místě, a byli schopni je odvézt celé, tak je odváželi celé, otvírali je za použití násilí ve svých objektech. Máme potvrzeno, že alespoň část z nich házeli do řeky Moravy v okrese Přerov," upřesnil kriminalista.

Ivan Holas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme