Němec odsouzený za popírání holocaustu stanul znovu před soudem

Před soudem v německém Mannheimu stanul další pravicový extremista popírající holocaust. Germar Rudolf byl už kvůli zpochybňování genocidy Židů jednou odsouzen. Trestu se ale vyhnul útěkem do Spojených států. V Německu je zpochybňování holocaustu trestným činem, za který hrozí až pět let vězení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osvětim

Osvětim | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Obžalovaný přišel s takzvaným "Rudolfovým posudkem", ve kterém údajně vědecky vylučuje existenci plynových komor v nacistických koncentračních táborech. Stejně tak Germar Rudolf odmítá, že by smrtící plyn Cyklón B byl v Osvětimi používán k masovému vraždění Židů.

Soud mu dále klade za vinu, že na internetu a v různých publikacích vedl nenávistnou antisemitskou kampaň. Kromě toho se Rudolf musí zodpovídat z urážky a hanobení památky zesnulých.

Dvaačtyřicetiletý pravicový extremista dnes v Mannheimu odmítl uznat pravomoc soudu. "Žádnému soudu na světě nepřísluší rozhodovat autoritářsky o vědeckých otázkách," prohlásil doslova Germar Rudolf. Svědectví obžaloby pak označil "za historicky neexistující".

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme