Bush srovnával konflikt v Iráku s válkou ve Vietnamu

Podle Bushe je neúspěšná válka ve Vietnamu lekcí pro současný konflikt v Iráku. Americký prezident to prohlásil v Hanoji, kde se o víkendu zúčastní summitu 21 států Rady pro ekonomickou spolupráci Asie a Tichomoří. George Bush je od Vietnamské války, která skončila před více než třiceti lety, teprve druhým prezidentem USA, který navštívil tuto komunistickou zemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

George Bush

George Bush | Zdroj: ČTK

Američané v Iráku uspějí, pokud z něj neodejdou předčasně, uvedl George Bush, který konflikt v Perském zálivu srovnával s válkou ve Vietnamu. Právě Irák dnes dominoval jednáním šéfa Bílého domu v Hanoji. Bush se sešel i s australským premiérem Johnem Howardem.

Právě Austrálie je jedním z věrných spojenců USA v Iráku, Canberra vyslala do Perského zálivu na 500 vojáků a stejně jako Washington odmítá jejich předčasné stažení. Bush v této souvislosti přislíbil, že jakékoli případné změny taktiky Američanů v Iráku by Bílý dům konzultoval se svými spojenci.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme