Polsko podstatně zpřísní tresty za těžké zločiny

Šoková terapie - na ni hodlá vsadit polská vláda v boji s kriminalitou. Novela trestního zákona podstatně zpřísní tresty za těžké zločiny. Zároveň má také omezit používání podmínečných trestů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mříže

mříže | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Ministr spravedlnosti navrhuje zvýšení horní hranice trestu z deseti na 25 let u závažných trestných činů. Na čtvrt století půjdou do vězení vůdci ozbrojených band, únosci nebo organizátoři obchodu s lidmi. Vězení bude hrozit i za menší porušení zákona. Například za prodej nebo podávání alkoholu nezletilým.

V současné době je nejčastějším trestem dvouletá podmínka, ale jak se ukazuje, není to příliš účinné. "Chceme, aby pachatel místo toho šel na dva týdny do vězení, aby prožil ten šok," uvedl ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro.

Martin Dorazín, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme