Obviněný a svědci u případu vraždy Absolona na sebe svalují vinu

Krajský soud v Hradci Králové pokračuje v řešení vraždy Roma Otty Absolóna, ke které došlo loni v červenci ve Svitavách. Obžalován je 22.letý skinhead Vlastimil Pechanec. Ten měl Roma usmrtit dvěma bodnými ranami. Před soudem dnes vypovídal jako svědek Robert Homoláč, který je zárověň přítelem obžalovaného Pechance.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

soudní síň

soudní síň | Foto: Justice.cz

Na Roberta Homoláče dnes upozornil zmocněnec družky zavražděného Roma Jakub Polák. Podle něj mohl být přímým svědkem vraždy. Odpovídají tomu svědecké výpovědi lidí, kteří byli v době incidentu na místě a popsali neznámého skinheada. Jeho popis pak odpovídá vzhledu zmíněného Roberta Homoláče. Jakub Polák upozornil na to, že tento svědek může úmyslně zamlčovat důležitá fakta o vraždě, aby tak uchránil před uvězněním obžalovaného Pechance nebo dokonce sám sebe, pokud se na vraždě sám podílel. Naopak Robert Homoláč dnes tvrdil, že obvinění Pechance z vraždy je dílem spiknutí svitavských Romů. Sami prý vědí, že skutečným vrahem je Rom, a tak se snaží svalit vinu na jiné. Státní zástupkyně Renáta Vesecká však trvá na tom, že skutečným vrahem je Pechanec.

Markéta Kaclová, Jiří Máslo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme