Případ Nikoly Sudové stále na mrtvém bodě

23. září 2010

Ani schůzka manažera akrobatické lyžařky Nikoly Sudové Marka Rejmana s předsedou Svazu lyžařů České republiky nepřinesla takřka nic nového. Obě strany stále trvají na svém. Marek Rejman nestáhne žalobu a Svaz lyžařů ČR nehodlá platit peníze za Úsek akrobatického lyžování.

Celý spor vznikl zhruba před měsícem, kdy nejlepší česká boulařka zveřejnila informaci, že ji Úsek akrobatického lyžování dluží 230 tisíc korun za výsledky v loňském světovém poháru. Ten se bránil tiskovou zprávou generálního sekretáře Svazu lyžařů České republiky Norberta Pelce. "Na základě jasně formulované smlouvy nemá Nikola Sudová nárok na žádnou dlužnou částku."

00470155.jpeg

Úsek akrobatického lyžování říká, že šestá žena z olympiády v Turíně nemá nárok na zveřejněnou částku, protože ve smlouvě je napsáno, že Úsek vyplatí peníze jen pokud bude mít dostatek finančních zdrojů, a to údajně neměl.

Pondělní schůzka manažera Nikoly Sudové Marka Rejmana a předsedy Svazu lyžařů ČR Lukáše Sobotky tak přinesla pouze jedinou věc, na které se oba zúčastnění shodli. "Shodli jsme se v tom, že bude proveden vnitřní účetní audit odborného sportovního úseku akrobatického lyžování. Na základě jeho výsledků rozhodneme o dalším řešení této kauzy," řekl po schůzce Lukáš Sobotka. To je jediná možnost, jak se dá zjistit, jestli peníze pro Sudovou na Úseku byly nebo ne.

Další možností je prodej pohledávky Nikoly Sudové třetímu subjektu. Podle Marka Rejmana tento subjekt existuje, nicméně manažer české reprezentantky pohledávku zatím neprodal.

autor: Lukáš Kosprt
Spustit audio