Al-Káida plánuje útoky na webové stránky finančních institucí

Americké ministerstvo vnitřní bezpečnosti varovalo finanční instituce před nebezpečím útoku na jejich webové stránky, který připravují hackeři najatí teroristickou Al-Káidou. Největší nebezpečí má hrozit v prosinci a kolem Nového roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce s PC

Práce s PC | Zdroj: AFP

Podnět k vyhlášení nebezpečné situace vydal Americký tým počítačové pohotovosti, který založily vládní i soukromé instituce. Ministerstvo pro vnitřní bezpečnost nemá o připravovaném "kyber-útoku" další důkazy. Akce Al-Káidy má mít název "Nový rok nevěřících".

Podle počítačových expertů by na finanční instituce měly nejspíš zaútočit programy, které generují takovou aktivitu, že se počítačové servery zahltí a zhroutí. Odborníci také varují, že stále dokonalejší bezpečnostní opatření nutí Al-Káidu hledat i méně důležitá, ale také méně chráněná místa.

Milan Kopp, Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme