Do vyšetřování v Litviněnkově případu se zapojili i Němci

Vyšetřování případu "Litviněnko" se přeneslo i na území Německa. Policie a specialisté Spolkového úřadu na ochranu proti záření prohledali v Hamburku byt ruského podnikatele Dmitrije Kovtuna. Ten je jedním z klíčových svědků v případu vraždy bývalého ruského agenta Alexandra Litviněnka.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexandr Litviněnko

Alexandr Litviněnko | Foto: AFP

Experti hledali včera večer v Kovtunově bytě v hamburské čtvrti Altona stopy radioaktivity. Zda i tam zjistili výskyt polonia 210, kterým byl Litviněnko v Londýně otráven, zatím není známo. Desítky policistů neprodyšně uzavřely celou oblast a odborníci dokonce vytyčili dekontaminační zónu.

Server welt.de napsal, že vražda bývalého ruského agenta se mohla připravovat právě v hansovním městě. Tam Kovtun, který měl podle britských médií povolení k pobytu v Německu, ještě donedávna žil. Kvůli případu se taky sešlo vedení hamburské policie.

To nechalo zřídit telefonní linku, na kterou se mají ozvat lidé, kteří s ruským podnikatelem přišli do styku. Podle nepotvrzených zpráv trpí rovněž Kovtun radioaktivní otravou.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme