Litviněnko byl možná otráven dřív, než policie předpokládá

K otravě bývalého agenta ruské tajné služby Alexandra Litvniněnka došlo možná dříve než prvního listopadu, jak se všeobecně míní. Tvrdí to Andrej Lugovoj, klíčový svědek v případu záhadné vraždy čerstvého britského občana, který podlehl následkům kontaminace látkou polonium 210 tři týdny poté, co jí byl podle současné verze jeho organismus zasažen.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyšetřování v případu Litviněnkovy vraždy v Německu

Vyšetřování v případu Litviněnkovy vraždy v Německu | Zdroj: ČTK

Lugovoj v dnešním vydání deníku Moskovskij komsomolec tvrdí, že byl Litviněnko i on sám otráven už šestnáctého října. Prvního listopadu se Litviněko sešel v londýnském hotelu Millenium s Lugovým a dalším Rusem, podnikatelem Dmitrijem Kovtunem.

On i Lugovoj teď leží v moskevské nemocnici s podezřením na otravu poloniem. Také Kovtun tvrdí, že ke kontaminaci muselo dojít dříve než první listopadový den. Oba muži připadají zároveň v úvahu jako podezřelí z vraždy Litviněnka.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme