Soud zrušil verdikt antimonopolního úřadu vůči Lesům České republiky

Brněnský krajský soud vyhověl žalobě Lesů České republiky a zrušil další verdikt antimonopolního úřadu. Ten se týkal tendrů, které vypsal státní podnik Lesy České republiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antimonopolní úřad

Antimonopolní úřad | Foto: Česká televize

Antimonopolní úřad rozhodl, že Lesy musejí při výběru těžařských společností postupovat podle zákona o veřejných zakázkách; Lesy tento verdikt napadly a brněnský soud jim dal za pravdu - s tím, že napadený verdikt obsahoval procesní chyby.

Podle Čestmíra Klose, redaktora týdeníku Euro to ale rozhodně neznamená, že by se teď Lesy České republiky nemusely řídit zákonem o veřejných zakázkách - výběrová řízení vypisovat musí.

"Máme zákony, je také evropská směrnice. Ta vyžaduje, aby toto rozhodnutí bylo na základě zákona o veřejných zakázkách. Jsou tam procesní chyby a tyto procesní chyby vadí soudu, ale neznamená to, že by padnul vlastní předmět, oč vlastně běží. To znamená, že výběrové řízení je nezbytné," řekl Klos.

Markéta Knotová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme