Nezapomínejme na potřebné

Na lidi bez domova čekala v neděli na řadě míst štědrovečerní hostina. Připravovaly ji charitativní organizace. Například ve vyhřátém stanu na pražském Palackého náměstí dostali řízek s bramborovým salátem, ovoce, cukroví s kávou nebo čajem a dárkový balíček.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

P. Bém rozléval rybí polévku

P. Bém rozléval rybí polévku | Zdroj: ČTK

Vyslechli kázání o narození Ježíše Krista a lásce Boha k lidem, i k nim, kteří živoří na ulici. Mnozí se pak po určitém váhání připojili i ke zpěvu vánočních koled.

Radní města Prahy se proměnili v kuchaře a lidem na Staroměstském náměstí dnes nalévali rybí polévku. Bílou kuchařskou čepici na hlavu nasadil také pražský primátor Pavel Bém.

Vánoční polévka se rozdávala i jinde. Například v Boskovicích na Blanensku. Při akci nazvané Polévka pro chudé i bohaté se rozdalo 200 litrů bramboračky a každý za ni mohl dát, co chtěl. Talíř polévky byl k mání i zadarmo. Zisk ze sbírky v hodnotě skoro 42.000 korun by měl být rozdělený na sociální projekty.

Milan Kopp, Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme