Rusko chce zlepšit image Gazpromu ve světě

Kreml se připravuje na rozsáhlou propagační kampaň v zahraničí. Rusko chce zlepšit především image energetického gigantu Gazprom, který si v očích Západu pohoršil hlavně kvůli sporům s Ukrajinou a Běloruskem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: Marek Dlouhý

Ruský gigant Gazprom uvažuje o najmutí si prestižní zahraniční PR agentury. Ta by se po tři roky starala o zlepšení obrazu firmy zejména ve Spojených státech a Evropské unii. Deníku Komersant to potvrdili jak představitelé energetické společnosti, tak i Kremlu.

Jenom letos by chtěl Gazprom investovat na posílení dobrého jména za hranicemi jedenáct milionů dolarů. Firma chce především změnit zažitý stereotyp, že je nástrojem politiky Vladimira Putina, chce se prezentovat jako standardní obchodní struktura.

Není to první případ, kdy se Rusko snaží zlepšit svou image v zahraničí. Před loňským summitem G8 v Petrohradu si Kreml najal americkou reklamní agenturu, která zajišťovala pozitivní informace o Rusku v západních médiích.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme