Britští vyšetřovatelé se kvůli případu Litviněnko znovu chystají do Moskvy

Britští vyšetřovatelé v případu Litviněnko se opět chtějí vrátit do Moskvy kvůli dalším výslechům. Ruská generální prokuratura potvrdila, že už obdržela žádost detektivů Scotland Yardu. Bývalý agent ruských tajných služeb zemřel v Londýně vloni v listopadu po otravě poloniem 210. Stále není jasné, kdo za vraždou Litviněnka stojí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: Marek Dlouhý

Britští detektivové chtějí znovu vyslechnout především podnikatele Kovtuna a Lugového. Oba dva se totiž s Alexandrem Litviněnkem před jeho smrtí sešli a navíc za sebou zanechali hned několik stop radioaktivity. Vystupují v případu sice jako svědkové, ale britská policie se netají tím, že je považuje za hlavní podezřelé.

Oba také byli hospitalizovaní v moskevských nemocnicích kvůli podezření z otravy poloniem 210. Experty Scotland Yardu proto také zajímá jejich současný zdravotní stav.

Ruský generální prokurátor Jurij Čajka potvrdil, že kvůli kauze Litviněnko odletí v nejbližší době do Londýna také ruští vyšetřovatelé. Ti především stojí o výslech podnikatele Borise Berezovského, který s Litviněnkem úzce spolupracoval.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme