Nastražená výbušnina v Chebu vážně zranila automechanika

V autoservisu Mitsubishi v centru Chebu explodovala před polednem nálož. Uložena byla pod sedadlem jednoho z opravovaných vozů. Nastražená výbušnina vážně zranila čtyřiadvacetiletého automechanika, který skončil v nemocnici s vážným poraněním očí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

výbuch

výbuch | Foto: HZS Praha

Detonace v autodílně byla podle mluvčího chebských hasičů Václava Balvína nahlášena krátce po jedenácté hodině. "Naši příslušníci uhasili vozidlo, zjistili, že se jedná o nějaké nástražné výbušné systémy, což bylo patrno z umístění pod sedadlem," popsal okolnosti zásahu mluvčí.

Na místě byl také nalezen muž, který v okamžiku výbuchu vysával vysával kobereček u předních dveří vozu. Kromě policie byl proto přivolán i vrtulník záchranné služby. "Postižený byl přepraven do Fakultní nemocnice v Plzni s vážným poraněním očí, možná bude i slepý," dodal Balvín.

Policie zatím nesdělila jméno majitele vozu ani žádné další podrobnosti. Místo musel zajistit pyrotechnik.

Zdeněk Trnka, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme