Chodorkovskij si do vězení předplatil 116 periodik

Nejznámější ruský vězen, bývalý ropný magnát Michail Chodorkovskij se snaží všemožně zahnat dlouhou chvíli při pobytu za mřížemi. Proto si na letošní rok předplatil neuvěřitelných 116 periodik a ročně za to zaplatí v přepočtu okolo sto padesáti tisíc korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moskva

Moskva | Foto: Marek Dlouhý

Bývalý šéf ropné společnosti Jukos Michail Chodorkovskij bude letos odebírat více jak stovku ruských novin, časopisů a nebo odbornou literaturu. Předplatil si tak všechny významné ruské deníky a zaměřil se také na periodika s ekonomickým a politickým zpravodajstvím.

Sledovat dění ve světě hodlá také díky zahraničním časopisům Economist a nebo National Geographic, objednal si také kompletní kolekci knih o Sherlocku Holmesovi.

Michail Chodorkovskij, v minulosti nejbohatší Rus a kritik prezidenta Putina, byl odsouzen za daňové a privatizační podvody na osm let. Ruští vyšetřovatelé ale pro něj připravují nová obvinění, která se týkají praní špinavých peněz. Je možné, že mu trest prodlouží o další roky.

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme