Před ruzyňské letiště dorazil transportér, prý hrozí teroristický útok

Pražské ruzyňské letiště zpřísnilo bezpečnostní opatření. Důvodem je údajná hrozba teroristického útoku, na kterou policii upozornila senzibilka. Před letištěm v současnosti parkuje obrněný transportér, na bezpečnost dohlížejí ozbrojení policisté. Provoz zatím nemusel být omezen.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

obrněný policejní vozidlo

obrněný policejní vozidlo | Foto: Marián Vojtek

Mluvčí Bezpečnostní informační služby Jan Šubert řekl, že na policii zavolala v odpoledních hodinách žena, která se představila jménem a uvedla svou plnou adresu. Tvrdila, že je senzibilka, která se zabývá psychotronikou, a předpověděla, že se večer odehraje útok na některá letadla. Které stroje jsou ohroženy, Šubert odmítl upřesnit.

Ministr vnitra Ivan Langer, který je v současné době v Bruselu, potvrdil, že byly zaznamenány signály o zvýšeném ohrožení, nicméně nebyly příliš konkrétní a nebyly příliš vážné.

"Takže jsou tu jenom zvýšená bezpečnostní opatření. Zvykněme si na to, že budou takováto mírně zvýšená opatření zřejmě častější. Není to vyhodnoceno jako velmi vážné. Bylo to ale vyhodnoceno tak, že je na to potřeba zareagovat," řekl Langer.

Mluvčí letiště Eva Krejčí tvrdí, že život mezinárodního vzdušného portu tím omezen není. Letadla přistávají i startují podle plánu, nesníží se ani komfort cestujících.

"Provoz na Letišti Praha je v současné době standardní. Letiště Praha poskytuje veškerou součinnost Policii České republiky. Nepředpokládáme, že by se doba odbavení kvůli bezpečnostním opatřením nějak prodloužila," dodala mluvčí.

Jana Zemanová, Lucie Husárová 1, Vilém Janouš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme