Bezpečnostní opatření na ruzyňském letišti stále trvají

Bezpečnostní opatření na pražském ruzyňském letišti, která policie zavedla po upozornění senzibilky na možnost teroristického útoku, stále trvají. Potvrdila to mluvčí cizinecké a pohraniční policie Nela Gajdůšková. Provoz na Ruzyni ale funguje bez omezení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

obrněný transportér na Ruzyni

obrněný transportér na Ruzyni | Zdroj: ČTK

V letištním areálu i dnes procházejí hlídky uniformovaných i neuniformovaných policistů. Zaměřují se zejména na odlety letadel do rizikových destinací. Letiště chrání i obrněný transportér.

Informaci o hrozbě teroristického útoku poskytla ve středu odpoledne policii žena, jež se představila jménem a uvedla svou plnou adresu. Tvrdila, že je senzibilka, která se zabývá psychotronikou, a předpověděla, že se večer odehraje útok na některá letadla.

Pavel Hanták z policejního prezidia dnes uvedl, že kriminalisté případ stále vyšetřují. Akutní nebezpečí podle něj nehrozí, ale policie nechce situaci podcenit. Přijatá opatření mají podle Hantáka především preventivní charakter a veřejnost by se neměla znepokojovat.

Sociální demokracie vyzvala ministra vnitra Ivana Langera, aby kvůli bezpečnostní akci na Ruzynském letišti odstoupil z funkce. Předseda čssd Jiří Paroubek prohlásil, že poslední události odhalily absurditu bezpečnostní politiky v pojetí ministra Langera.

Milan Kopp, Renáta Prátová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme