Rekonstrukci Masných krámů opět provázejí komplikace

16. únor 2007

Na cestě ke znovuotevření legendární českobudějovické pivnice Masné se vyskytl další zádrhel. Letos by se konečně měly dočkat rekonstrukce. Loni se na tom dohodlo všech 14 spoluvlastníků. Město České Budějovice do rekonstrukce vloží 11 milionů korun, další peníze přidá Budvar.

Jak ale Českému rozhlasu řekl ředitel českobudějovické Správy domů Ladislav Volf, i když už je zažádáno o stavební povolení, vyskytla se další překážka: "Sousedka z jedné strany objektu se odvolala proti stavebnímu řízení, proto celou záležitost musí opět řešit krajský stavební úřad. Se zmíněnou sousedkou připravujeme určitou dohodu, která pokud vyjde, tak bychom mohli mít do měsíce stavební povolení."

Nejoptimističtější prognózy ještě v závěru loňského roku slibovaly, že Masné krámy by mohly stihnout už letošní hlavní turistickou sezónu. K tomu Ladislav Volf dodal: "Musím říci, že v současné době to již tak optimisticky nevypadá. Pokud se se sousedkou nedohodneme, tak se termín otevření posune o dva až tři měsíce dále."

autor: čro čb
Spustit audio