Maďarská policie zatkla podezřelé z vražd, za které pyká jiný muž

Maďarská policie potvrdila, že dva muži, které zadržela o víkendu, mohou být podezřelí z masakru při bankovní loupeži před osmi lety. Za brutální vraždu osmi lidí už si ale odpykává ve vězení doživotní trest jiný muž. Úřady se teď snaží zjistit skutečnou pravdu a odpovědět na otázku, zda nedošlo k největšímu justičnímu omylu v novodobé historii maďarského soudnictví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mříže

mříže | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Národní vyšetřovací kancelář, která v Maďarsku řeší případy největšího kalibru, dnes oznámila, že ještě prověřuje výpovědi obou mužů zadržených o víkendu ve městě Tatabánya.

Existuje nicméně vážné podezření, že právě oni mají na svědomí přepadení filiálky Erste Bank ve městě Mór jihozápadně od Budapěšti, při kterém pachatelé 9. května 2002 brutálně zavraždili osm lidí.

Policie navrhla pro podezřelé předběžnou vazbu, určité podklady tedy má, zatím však nepotvrdila zprávy, že se jeden z mužů ke spáchání masakru před pěti lety přiznal. Dá se očekávat, že se nyní obnoví vyšetřovací proces v případě dvou dalších mužů, kteří byli odsouzeni za ten samý čin už v roce 2004.

Gregor Martin Papucsek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme