V Číně se nesmí otvírat nové internetové kavárny

Čína zakázala otevírat nové internetové kavárny. V provozu tak zůstávají pouze ty, které získaly povolení ještě před vydáním nového nařízení. V Číně v současnosti funguje na sto tisíc internetových kaváren. Mnohé webové stránky, na kterých se objevují výrazy jako Tibet, Tchajwan nebo demokracie, jsou ale blokovány. A Pekingu v tom pomáhají i americké společnosti Yahoo a Google.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce s PC

Práce s PC | Zdroj: AFP

Majitelé budovaných internetových kaváren, kteří už získali povolení, je mohou otevřít a místní vlády je nesmějí pokutovat. Musí je ale zprovoznit nejpozději do 30. června. Podle nového nařízení budou mít do internetových kaváren zakázán vstup osoby mladší 18 let.

V případě dvou méně závažných provinění hrozí jejich provozovatelům pokuta a uzavření kavárny na 15 dní. Po třetím porušení může následovat i ztráta licence. Omezení se týkají i škol, jejichž internetové kavárny mohou provozovat jen samotná vzdělávací zařízení, která je dále nesmí pronajmout třetí osobě.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme