Policie podezírá muže z krádeže desítek samopalů a granátů

Česká policie dopadla muže podezřelého z krádeže desítek samopalů, granátů a tisíců nábojů. Zbraně odcizoval ze skladu v Praze-Vinoři, který pronajal jinému podnikateli. Při domovní prohlídce policisté zajistili doslova zbrojní arzenál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zadržené zbraně

Zadržené zbraně | Foto: Policie ČR

Podle Ladislava Bernáška z pražské policie muž ve svém domě přechovával pětatřicet samopalů a nesčetné množství jejich součástí.

Mezi zajištěnými zbraněmi je také zhruba třicet granátů, kolem deseti pistolí, ruční protitankový granát, pět malorážových pušek, dvě malorážové pistole s tlumiči a čtyři polotovary tlumičů.

Kriminalisté zajistili i téměř osm tisíc nábojů různých ráží, z nichž některé jsou zakázány. Jde například o zápalné a světelné střely. Zabavili rovněž tři signální pistole.

Muž je podezřelý, že zbraně ukradl ze skladu v Mladoboleslavské ulici v Praze - Vinoři, který pronajal podnikateli s řádnou licencí pro obchodování s tímto materiálem.

Pronajímatel ale najednou začal po podnikateli požadovat více peněz za údajné služby a ostrahu objektu. Obchodník odmítl platit víc, než měl ve smlouvě, a tak mu podezřelý znemožnil vstup do skladu a začal postupně zbraně a munici krást.

Podnikatel to zjistil a podal na něho trestní oznámení. Při operaci Famas pak policie muže zadržela v místě bydliště v Mladoboleslavské ulici. Zadržení se podle Bernáška obešlo bez problémů, muž se nijak nebránil.

Všechny zajištěné zbraně budou nyní zkoumat odborníci, aby zjistili, zda s nimi někdo v minulosti nespáchal trestná činnost. Současně policie prověřuje i to, zda zadržený se zbraněmi nelegálně neobchodoval. Protože u sebe měl i samopaly a granáty, tedy zbraně, kterými lze naráz usmrtit více lidí, hrozí mu za obecné ohrožení až osm let vězení.

Lenka Rákosová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme