V Tatrách zahynul na sjezdovce český lyžař

V Západních Tatrách na Slovensku dnes zahynul čtyřicetiletý lyžař z Havířova. Podle dispečera Horské služby zemřel přímo na sjezdovce bez cizího zavinění, při pádu si zřejmě zlomil vaz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lyžař

lyžař | Foto: Jan Rosenauer

Muž lyžoval na poměrně bezpečném terénu na sjezdovce ve Spálené dolině, na které leží kolem jednoho metru sněhu a podle záchranářů je upravená a bez problémů.

Asi v polovině svahu lyžař nešťastně upadl a i přes okamžitou pomoc dvou lékařů zemřel. Při oblouku mu zařízla lyže, vyletěl do vzduchu a po pětimetrovém pádu dopadl na tvář. Lékaři tam byly hned i s vrtulníkem, ale ani po hodině oživování ho nezachránili," řekl za Horskou službu Rastislav Štroba.

Spálená dolina je nejdelší sjezdovka v Západních Tatrách. Je vzdálená asi hodinu jízdy od státní hranice, a proto patří mezi oblíbené cíle českých lyžařů. Zároveň tam ale Češi velmi často umírají, za poslední tři měsíce jde o třetí smrtelný úraz. Při největší tragédii před dvěma lety zemřelo pod lavinou ve Spálené dolině dokonce sedm Čechů.

Martin Hromádka, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme