Na brněnském magistrátu zřejmě byla výbušnina

Pracovníci brněnského magistrátu našli v budově na Malinovského náměstí kufřík pravděpodobně s výbušným systémem. Přesný obsah teď zjišťují pyrotechnici. Policie kvůli nálezu odklonila dopravu a evakuovala čtyři stovky úředníků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

budova brněnského magistrátu

budova brněnského magistrátu | Zdroj: ČTK

Podezřelý kufřík ležel v oddělení Ztrát a nálezů. Možná tam byl i několik dní, řekl náměstek brněnského policejního ředitele Karel Pospíšil.

"V podstatě je to diplomatický kufřík. Myslím si, že tady nějaký den již byl. To nebezpečí by tady mohlo být, protože vždycky když je podezření na nástražný výbušný systém, tak se musí jednat tak, jako by byl účinný. Takže proto ta evakuace, proto ta opatření. Ale v současné době ta rizika jako taková byla veškerá vyloučena."

Funkčnost nástražného zařízení teď zkoumají policejní pyrotechnici. Přesný obsah kufříku není znám. Právě podle analýzy obsahu zavazadla se bude odvíjet trestní kvalifikace případu. Policisté zároveň zjišťují, kde se kufřík v budově vzal.

Marika Táborská, Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme