Bývalý bezpečnostní ředitel ČSA Sojka žaluje aerolinie

Někdejší bezpečnostní ředitel Českých aerolinií žaluje svého bývalého zaměstnavatele. "Pravá ruka" tehdejšího šéfa ČSA Jaroslava Tvrdíka Josef Sojka tvrdí, že ho aerolinie po odchodu z firmy připravily o zaměstnanecké výhody. Po firmě chce náhradu škody ve výši 120.000 korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadla ČSA

letadla ČSA | Foto: Jan Rosenauer

"Důvod je hlavně ten, že si myslím, že jsem byl pokrácen na svých zaměstnaneckých právech. Celá mediální kauza, která se kolem mého případu rozvinula, tak mě do značné míry poškodila, a já cítím potřebu se za a očistit a za b vyčerpat zaměstnanecké nároky tak, jak si myslím, že mi náleží," tvrdí Sojka.

Sojka měl už dříve s firmou spor. Podle aerolinek měl spolu s kolegyní Danou Brabcovou zneužívat zaměstnanecké letenky. Firma na Sojku proto podala trestní oznámení. Policie ho ale odložila. ČSA proti odložení trestního oznámení nepodaly v zákonné době stížnost.

Mluvčí Daniela Hupáková to vysvětluje tím, že společnost má jiné priority. "ČSA doposud neobdržely zmiňovanou žalobu. Pokud se tomu tak v budoucnu stane, tak se jí bude zabývat příslušné právní oddělení," uvedla mluvčí. Státní letecký dopravce teď zvažuje, že bývalého zaměstnance zažaluje za pošpinění dobrého jména.

Další podrobnosti o případu si můžete přečíst na webu Rádia Česko.

Jan Hrbáček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme