Grygárek nevnímá svou předlistopadovou kariéru jako handicap

Libor Grygárek, který se v pátek stal třetím náměstkem pražského vrchního žalobce, nevnímá svou práci pro minulý režim jako handicap. Grygárek se jako prokurátor měl srpnu 1989 účastnit akce Jesenice, kdy komunistická státní policie vyvážela protivládní demonstranty po výslechu za Prahu. Sám prý na akci pouze dohlížel a na žádných perzekucích se nepodílel. Vyšetřovací komise mu dala za pravdu, řekl Grygárek v dnešním pořadu 20 minut Martina Veselovského.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

detail dopisu

detail dopisu | Foto: Archiv ČRo

"Já jsem v souladu se svým zadáním a s tím přesvědčením, které jsem měl, přistupoval i k plnění toho úkolu, který mi byl zadán. Písemné podklady, které se podařilo dohledat, jsem tomu tedy vděčen, protože to byla asi ta část té informace ministerstva spravedlnosti, která hovořila o mém očištění nebo rehabilitaci, že já jsem zapříčinil, že z těch zadržených demonstrantů celá řada byla propuštěna," řekl Libor Grygárek ve vysílání Radiožurnálu.

Jako třetí náměstek pražského vrchního žalobce Vlastimila Rampuly bude mít Grygárek na starosti dohled nad trestním řízením.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme