Na letiště v Náměšti nad Oslavou přistály kvůli cvičení britské bitevníky

V Náměšti nad Oslavou začíná vojenské cvičení Flying Rhino neboli Létající nosorožec. Na tamní letiště se zatím slétají účastníci z několika zemí. Samotné cvičení začne v pondělí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britské Panavia Tornado GR4

Britské Panavia Tornado GR4 | Zdroj: ČTK

Na letišti dnes přistála Tornáda z britského královského letectva, uvedla mluvčí vojenského cvičení Sabina Introvičová. Kromě několika set vojáků z Velké Británie a naší armády se do cvičení zapojí také Slovensko a Dánsko.

"Účelem tohoto cvičení je procvičit součinnost pozemního a vzdušného vojska, konkrétně leteckých návodčí, kteří navádějí letouny na pozemní cíle," vysvětlil zástupce velitele základny Jindřich Pospíšil. Velitel britské letky Dean Andrew zase ocenil kvalitu cvičení návodčích, které u nás probíhá už popáté.

Cvičení Létající nosorožec potrvá do 4. května. Lidé musejí počítat se zvýšeným hlukem. Místní si však podle starosty Březníka Jaroslava Mojžíše nestěžují. "Občané to dneska vnímají jako trošičku zpříjemnění. Je to letiště živé," dodal starosta.

Petr Večeřa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme