Na ruzyňském letišti nalezen bílý prášek

V ruzyňské letištní hale našli pracovníci bílý prášek neznámého původu. Provoz na letišti není omezen. Podle mluvčí České správy letišť Vlasty Pallové hasiči jen ohraničili prostor, kde se prášek našel. Látku teď analyzují. Hasiči ze speciální protichemické jednotky dnes na letišti v Praze - Ruzyni nezasahovali poprvé. Od 11. září sem kvůli nálezům bílého prášku přijeli několikrát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letiště

letiště | Foto: Jan Rosenauer

Jak Radiožurnálu řekla mluvčí České správy letišť Vlasta Pallová provoz ale omezen nebyl, hasiči pouze ohraničili prostor, kde se prášek našel a odborníci ho budou analyzovat: "Na místo okamžitě dorazili pracovníci České správy letišť, záchranné a hasičské služby. Byla informována chemická jednotka, která přijela a prášek si odvezla na identifikaci. Prostor byl ohraničen, byl dezinfikován, ale v žádném případě nebyl omezen provoz letiště."

Bílý prášek začal lidem nahánět strach poté, co se po teroristických útocích na New York a Washington v USA objevily poštovní zásilky s antraxem.

Česká správa letišť dnes také oznámila, že na letišti v Ruzyni posílí bezpečnostní opatření. Přistupuje k nim po reportáži České televize. Její reportérka totiž s pomocí skryté kamery ukázala, že pražské letiště není důkladně chráněno proti teroristickým útokům. Přestože policisté viděli, jak se reportérka pohybuje po areálu a v jeho bezpečnostních zónách, nezadrželi ji. O jaká opatření se konkrétně jedná, to mluvčí České správy letišť Vlasta Pallová neupřesnila.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Pallová - bezpečnostní opatření na Ruzyni

"Česká správa letišť přijala určitá bezpečnostní opatření, o kterých bylo rozhodnuto na bezpečnostním výboru - specifikovat je nemohu. V této souvislosti Česká správa letišť neuvolňuje ze zaměstnání žádného pracovníka. Dále bych chtěla připomenout, že podle mezinárodních auditů leteckých společností a leteckých úřadů bylo letiště Praha-Ruzyně vždy uznáno jako bezpečné."

Markéta Kaclová, Jaroslav Hausdor, Marika Táborská, Jan Mišurec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme