Na hokejovém šampionátu vítězili favorité

Pondělní program hokejového mistrovství světa se obešel bez překvapení. Slovensko porazilo Německo, Švýcarsko přehrálo Itálii, Švédsko deklasovalo Lotyšsko a Kanaďané se radovali z výhry nad Norskem. Český tým měl volný den, v úterý nastoupí ke svému závěrečnému utkání ve skupině proti USA.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

MS v hokeji 2007

MS v hokeji 2007 | Foto: Jan Rosenauer

Hokejisté Slovenska dnes porazili ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa v Moskvě Německo 5:1. Zajistili si tak postup do osmifinálové části turnaje, do které si ze základní skupiny přenesou nejméně tři body.

Švýcaři si díky těsnému vítězství 2:1 nad Itálií zajistili předpokládaný postup do osmifinále. Švýcaři šli sice v první třetině díky Bezinovi do vedení, ale v třetí části vyrovnal Ansoldi a tři body favoritovi zachránil až v 52. minutě při přesilovce Rüthemann.

Obhájci mistrovského titulu Švédové potvrdili svůj dobrý start do hokejového světového šampionátu a dnes porazili Lotyšsko přesvědčivě 8:2. Ve skupině A je tak před posledním třetím kolem jasné, že ve středu se střetnou Lotyši s Italy o postup do osmifinále, zatímco Švédsko bude hrát se Švýcary o první místo.

To Kanaďané se doslova protrápili k další těsné výhře, v základní skupině C po Německu porazili tentokrát Norsko 4:2. Spolu se Slováky tak potvrdili pozici favoritů skupiny a ve středu si zahrají o první místo, zatímco na Nory a Němce čeká duel o zbývající osmifinálový post. Poražený z tohoto zápasu bude mít starosti s udržením mezi elitou.

Výsledky - skupina C:

Slovensko - Německo 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 9. Podhradský, 27. Podhradský (Kapuš, Šatan), 50. Kapuš (Šatan, Uram), 57. Gáborík (Marián Hossa), 59. Somík (Kukumberg) - 48. Ullmann (Wolf, Dietrich). Rozhodčí: Kurmann (Švýc.) - Feola (USA), Jakobsen (Dán.). Vyloučení: 10:9. Využití: 2:0. Diváci: 3800.

Kanada - Norsko 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Nash (Hamhuis, Toews), 16. Chimera (McClement), 41. Doan (Brewer), 50. Williams (Murphy) - 10. L. E. Spets (Olimb), 33. J. Andersen (T. Jakobsen, M. Hansen). Rozhodčí: Bulanov (Rus.) - Eglitis (Lot.), Gorděnko (Rus.). Vyloučení: 8:8. Využití: 3:1. Diváci: 3300.

Výsledky - skupina A:

Švýcarsko - Itálie 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 16. Bezina (Di Pietro, Lemm), 52. Rüthemann (Blindenbacher, Lemm) - 45. Ansoldi (R. Ramoser, Helfer). Rozhodčí: Schutz (Něm.) - Dedulja (Běl.), Oskirko (Rus.). Vyloučení: 4:9. Využití: 2:0. Diváci: 6520.

Lotyšsko - Švédsko 2:8 (0:1, 0:3, 2:4)

Branky a nahrávky: 41. Daugavinš (Vasiljevs, Sorokins), 43. Širokovs (Macijevskis) - 1. Bäckström (Steen, J. Jönsson), 27. Akerman (Hedström), 29. Wallin (Akerman, Martensson), 39. Bremberg (Tärnström, Davidsson), 44. Johansson (Tärnström, Bäckström), 56. Hörnqvist (Bremberg, Tärnström), 57. Warg (J. Jönsson), 58. Tärnström (Hörnqvist, Davidsson). Rozhodčí: Jonák (SR) - Gemeinhardt (Něm.), Pouzar (ČR). Vyloučení: 7:9, navíc Macijevskis (Lot.) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 5250.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme