Pohřešovaný keňský Boeing se zřejmě zřítil na jihu Kamerunu

Letoun Boeing 737-800 společnosti Kenya Airways, který zmizel v noci na sobotu při letu z kamerunské Doualy do Nairobi z radarů, se zřejmě zřítil na jihu Kamerunu. Stroj vyslal poslední zprávu kontrolní věži krátce po startu. Oznámila to agentura AFP s odvoláním na oficiálního činitele keňského leteckého provozu, který si nepřál být jmenován. Zprávu podle agentury Reuters potvrdil i kamerunský státní rozhlas. Zatím není jasné, zda některý z cestujících neštěstí přežil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boeing 737-800 společnosti Kenya Airways

Boeing 737-800 společnosti Kenya Airways | Foto: AFP

Stroj směřoval z Pobřeží slonoviny přes Kamerun do hlavního keňského města Nairobi. Boeing měl mezipřistání v kamerunské Douale, kde nabral další cestující. K neštěstí došlo na jihu Kamerunu u Niete nedaleko přístavního města Kribi. Na palubě cestovalo 105 pasažérů a devět členů posádky. Letecká společnost zatím nemá k dispozici žádné další podrobnosti. V blízkosti letiště otevřela krizové středisko, které se má touto záležitostí zabývat.

Podle posledních informací kamerunské úřady oznámily, že zachytily signál automatického nouzového volání z oblasti, kde letoun zmizel. Aktuální situaci popsal ředitel Kenya Airways Titus Naikuni: "Poslední informace, kterou máme, je signál zaznamenaný v místě nedaleko havárie na západoafrickém pobřeží. Záchranná mise, kterou zorganizovaly kamerunské úřady, začala dnes dopoledne v jedenáct hodin nairobského času. Zatím nemáme z této mise žádné konkrétní zprávy." Zprávu o pádu letadla ale Naikuni odmítl potvrdit.

Mezi cestujícími by neměli být žádní Češi. Většina pasažérů keňského letadla pocházela z Afriky, ale na palubě cestovali i Britové, Číňané, Indové, Američan, Švýcar a Švéd.

Poslední letecké neštěstí postihlo keňské aerolinie 30. ledna 2000, kdy se krátce po startu zřítilo jejich letadlo mířící z Abidžanu v Pobřeží slonoviny do Nairobi. Příčinou neštěstí, které si vyžádalo 169 lidských životů, byl podle vyšetřovatelů vadný alarm a chyba pilota.

Marie Matúšů, Silvie Burjanková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme