Na tržišti v tureckém Izmiru explodovala bomba

Jeden člověk přišel o život a 14 lidí bylo zraněno při výbuchu podomácku vyrobené bomby, který otřásl tržištěm v tureckém Izmiru. Zatím není jasné, kdo za atentátem stojí. Právě Izmir má být ale v neděli dějištěm protivládních demonstrací.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

trh

trh | Foto: Jiří Hošek

Mezi zraněnými jsou převážně obchodníci, kteří po ránu připravovali své stánky s potravinami pro sobotní velký trh. Dvě osoby jsou podle turecké policie v kritickém stavu. Zatím není známo, kdo za bombovým útokem v Izmiru stojí, v minulosti se k podobným činům přihlásily většinou radikální muslimské, kurdské nebo levicové skupiny.

Místní média dávají násilný čin do souvislosti s chystanou nedělní protivládní demonstrací. Čeká se, že podobně jako v Ankaře nebo Istanbulu se i v třetím největším tureckém městě sejdou na shromáždění statisíce lidí.

Klára Stejskalová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme