Na český trh vstoupil čtvrtý operátor

Český telekomunikační trh má nového operátora. Společnost MobilKom dnes totiž spustila provoz sítě U:fon. Nabízet bude hlavně mobilní připojení k internetu a telefonování z bezdrátové pevné linky. V současnosti má společnost pokrytou část Prahy, Pardubický a Hradecký kraj.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

představení operátora U:fon

představení operátora U:fon | Zdroj: ČTK

Valné většině Čechů by měla být nová síť dostupná do konce tohoto roku. Jak Radiožurnálu řekl obchodní ředitel MobilKomu Marek Sláčik, nová síť je teď zaměřená hlavně na domácnosti.

"Cílových skupin je několik, ale hlavní pro nás je jednoznačně klasická česká domácnost, rodina, manželský pár, jedno dvě děti, kteří chtějí žít moderním způsobem, chtějí mluvit se svojí rodinou a chtějí se připojovat k internetu," uvedl Sláčik.

Podobné služby, se kterými teď přichází síť U:fon, u nás už nabízí Telefónica O2 nebo společnost T-Mobile. Podle experta na mobilní komunikaci Jana Lodla by vstup nového hráče na český trh mohl zasáhnout do jejich cenové politiky.

"Můj odhad je, že v okamžiku, kdy síť U:fona dosáhne dostatečného pokrytí, budou konkurenční operátoři reagovat snížením cen svých neomezených připojení přes EDGE nebo GPRS. Už poslední cenové kroky, které udělala konkurence, napovídají tomu, že i oni to tak vnímají," domnívá se Lodl.

Od jara loňského roku je vlastníkem MobilKomu investiční skupina Penta. MobilKom vznikl v březnu 1993 a od roku 2005 má licenci pro provozování technologie CDMA. Současní tři mobilní operátoři na českém trhu, T-Mobile, O2 a Vodafone, mají své sítě postaveny na technologii GSM, která není s CDMA kompatibilní.

Veronika Malá, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme