Evropský parlament odhlasoval snížení cen roamingu

Europoslanci dnes ve Štrasburku schválili plán Evropské unie, podle kterého budou muset mobilní operátoři povinně snížit ceny za telefonování v zahraničí. Už v létě pravděpodobně budou mobilní operátoři povinní nabídnout zákazníkům tzv. eurotarif pro telefonování ze zahraničí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonování

telefonování | Foto: Comstock Images

Maximální cena za 1 minutu odchozího hovoru nebude moci přesáhnout 49 eurocentů - tedy asi 14 korun, příchozí hovory budou stát asi polovinu. Průměrný telefonát z mobilního telefonu ze zahraničí by tak měl stát asi polovinu ceny, kterou občané Evropské unie platí nyní..

Někteří pravicoví nebo liberální europoslanci se sice netajili tím, že jde podle jejich názoru o nepatřičný zásah do tržního mechanismu, byli ale v menšině a celkový výsledek hlasování nemohli zvrátit.

Regulaci budou ještě začátkem června muset odsouhlasit členské země, ale ani tam se alespoň podle dosavadních informací neočekává významnější odpor.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme