Případ napadení Hedvigy Malinové na Slovensku se komplikuje

Případ slovenské studentky maďarské národnosti Hedvigy Malinové, která měla být napadena nacionalisty, se pořádně komplikuje. Policie oznámila, že zemřel muž, který na studentku podal trestní oznámení. Údajně spáchal sebevraždu. Právě na základě trestního oznámení vyšetřovatelé studentku obvinili z křivé výpovědi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bratislava

Bratislava | Foto: www.wagonservis.sk

Na Slovensku nežije moc lidí, kteří by věřili, že je to náhoda. Novináři už delší dobu přinášejí důkazy, že vyšetřování bylo účelové a policie se snažila přepadení dívky zahrát do autu. Například teprve po půl roce vyslechla svědky, kteří Hedvigu viděli po útoku jako první.

Údajná sebevražda muže, kvůli kterému Hedviga stane před soudem, je proto dalším stínem na celém případu. Ve slovenském tisku se běžně objevují informace o tom, že přepadení měla pod kontrolou tajná služba a konspiračním teoriím další události nahrávají.

Navíc toho okamžitě využijí k politickému boji všechny strany jak na Slovensku, tak v Maďarsku. Napětí na Dunaji tak značně zesílí.

Marie Matúšů, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme