Protikorupční policie údajně zatkla polského lobbistu Spyru

Kauza privatizace obří petrochemické společnosti Unipetrol nekončí, policie zatkla v těchto hodinách dva lidi. Podle informací Českého rozhlasu je jedním ze zatčených polský lobbista Jacek Spyra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policejní vůz

Policejní vůz | Foto: Jan Rosenauer

Policejní rada, mluvčí protikorupční policie Alena Vokráčková po dotazu Radiožurnálu tuto informaci nevyvrátila: "Mohu vám pouze potvrdit, že jsme v souvislosti s touto kauzou zadrželi dvě osoby, které jsou podezřelé z trestného činu podvodu."

Podle předběžných neoficiálních informací policie vyšetřuje možnost, že polský lobbista Jacek Spyra nabídl finančníkovi Andreji Babišovi, jenž se také angažoval při privatizaci české petrochemie, možnost vyřešení problémů, které by mohl mít v Polsku. Odtamtud pochází vlastník Unipetrolu, firma PKN Orlen, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě. Roční obrat firem sdružených ve skupině Unipetrol přesahuje 80 miliard korun.

Marika Táborská, Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme