30.5.

30. květen 2007

Ayhan Sicimoglu: Friends and Family Turecký hráč na perkuse, Ayhan Sicimoglu, strávil 7 let v New Yorku, kde působil jako hudebník v latinskoamerických klubech. Před pěti lety se vrátil do Istanbulu, a stal se tak neoficiálním "velvyslancem latinské hudby" v uzlovém zeměpisném bodě, který spojuje Východ a Západ. Vede latinskoamerické hudební kursy, a loni natočil album "Friends and Family", na které přizval i tureckého pianistu Aydina Esena i kolumbijského rappera Rodrigo Rodrigueze..

Latin Passport trk 6 - 03:39

Darío Moreno byl turecký zpěvák a písničkář sefardského židovského původu, který se prosadil ve Francii. Jeho skladba Istanbul pas Constantinople spojuje turecké a španělské vlivy, což je i důvod, proč si ji na své album vybral Ayhan Sicimoglu.

Istanbul pas Constantinople trk 2 - 04:32

Özkan Ugur je veteránem několika významných tureckých rockových kapel a na albu bubeníka Ayhana Sicimoglu zpívá jako host v písni plné humoru a lehké ironie o vztahu rodičů a dětí. Skladba má příznačný názvem Tchyně.

Ahi Na'Ma Kaynana trk 3 - 03:48

K nejlepším příkladům širokého žánrového rozpětí alba patří úvodní píseň, k níž Ayhana Sicimoglu inspiroval operní festival ve Veroně, který navštívil se svoji dcerou, studentkou operního zpěvu Ayse. Vedle jejího sopránu ve skladbě Pasa Baba uslyšíme kubánské perkuse bata, klavír ve stylu a la turca, i smyčcový orchestr.

Pasa Baba trk 1 - 05:57

Historia de un Amor, Příběh lásky, ve španělsky mluvícím světě dobře známá skladba ze stejnojmenného mexického filmu, jejím autorem je Carlos Eleta Almaran z Panamy.

Historia de un Amor trk 4 - 05:20

Mezi latinskými inspiracemi Ayhana Sicimoglu nechybí ani kdysi velmi módní kubánský tanec chacha. Skladbu Baila mi Ritmo napsal kolumbijský autor Rodrigo Rodriguez.

Baila mi Ritmo trk 7 - 05:15

Güle Güle, Sbohem Sbohem, exhibiční projížďka latinskými rytmy, mezi nimi dominuje brazilská samba, i afrokaribský zouk z ostrova Martinik.

Gule Gule trk 9 - 05:03

Esperare trk 10 - 03:59

Spustit audio