6.6.

6. červen 2007

Think Of One: Tráfico K nejzajímavějším skupinám nejen Belgie, ale celé kontinentální Evropy patří už několik let Think Of One z Antwerp. V jejich tvorbě se prolíná muzikantská suverenita čerpající z anglosaského rocku, punku i jazzu s vnějšími vlivy, které přinášejí hosté z odlišných kultur - například z Maroka, či na posledním albu Trafico z Brazílie. - Trafico vznikalo v přístavním městě Recife v severovýchodní části Brazílie, která je pověstná pestrou a silnou hudební nabídkou, daleko syrovější než představují u nás mnohem známější brazilské styly z Rio de Janeira.

Coraçao de Papel 04:16

K nejvýznamnějším hostům alba Tráfico patří brazilská zpěvačka Dona Cila do Côco, majestátní postava která navzdory svému požehnanému věku 67 let hýří temperamentem i energií.

Tirar Onda (Chorinho - Featuring Água de Beber) 03:14

Současná tvorba Think of One je mixem několika vrstev stylů - včetně belgických dechovek, rapu i jamajských rytmů, což dokumentuje i titulní skladba alba Tráfico.

Tráfico 04:08

Vůdčím duchem belgické skupiny Think Of One je kytarista, zpěvák a hráč na klávesové nástroje David Bovée, k obsazení patří i tříčlenná dechová sekce, a brazilskou část sestavy tvoří vedle zpěvačky Dony Cily i tři hráči na perkuse.

Tirar Onda 03:35

Kytarista David Bovée poprvé slyšel brazilskou zpěvačku Donu Cilu na karnevalu, kde zpívala v tradičním stylu côco, k němuž patří silný doprovod perkusí a sólový zpěv střídající se s odpovídáním sboru. "Teď se z ní stala mateřská postava naší skupiny," tvrdí Bovée.

Tahina 04:39

K nejosobitějším skladbám alba patří Flor d'Água, Vodní květ, zpívají brazilští bubeníci, a v doprovodu tentokrát dominuje namísto dechové sekce melodický bicí nástroj marimba.

Flor d'Água 04:13

Všichni brazilští spoluhráči skupiny Think Of One za sebou mají praxi v tradičních hudebních stylech, jeden z nich si vyrobil svoji soupravu perkusí z plechových barelů, a jediná muzikantka bubenické sekce, Ganga Barreto, získala díky energii s jakou tluče do bubnů přezdívku Buldozer.

Maria Chegou 04:39

Feira de Mangaio 04:17

Spustit audio