Několik desítek pravicových extremistů prošlo Havířovem

Zatčením dvou mladíků skončil pochod pravicových radikálů v Havířově. Jsou podezřelí z rasistických projevů. Ve městě se sešlo asi padesát demonstrantů. Od vlakového nádraží prošli celé město až do centra. Jejich protest namířený proti užívání drog monitorovaly desítky policistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pochod pravicových radikálů v Havířově

pochod pravicových radikálů v Havířově | Zdroj: ČTK

Kriminalisté s kamerami natáčeli celý protest pravicových radikálů včetně jejich pochodu. Zhruba 500 metrů od vlakového nádraží jeden z demonstrujících začal vykřikovat hesla urážející Romy. Vzápětí na to ho policisté vyvedli a zadrželi.

Šéf policejního zásahu Petr Lessy potvrdil, že mladíka teď prověřují. "Je podezřelý ze spáchání protiprávního jednání, pravděpodobně je zde podezření z naplnění skutkové podstaty trestného činu hanobení národa, rasy a přesvědčení."

Ze stejného důvodu pak v policejní cele skončil další z demonstrujících radikálů. Většina ostatních se po skončení akce přemístila do havířovských restaurací. Policisté proto i nadále jejich počínání sledují.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme