Vydání nejnovějšího Harryho Pottera provází cenová válka

Prodej poslední, sedmé knihy spisovatelky Joanne Kathleen Rowlingové o Harrym Potterovi začne úderem půlnoci a noviny přinášejí nejnovější informace jednak o cenové válce, která knihu Harry Potter and Deathly Hallows obklopuje, jednak o prozrazení obsahu knihy v Americe.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

příznivci Harryho Pottera

příznivci Harryho Pottera | Zdroj: ČTK

Hypermarket Asda, který si objednal jeden a půl milionu výtisků poslední knihy o Harrym Potterovi, hodlá dílo v rozsahu šesti set osmi stran prodávat za pět liber, oproti doporučované maloobchodní ceně 17 liber 99 pencí.

Autorka knihy Joanne Kathleen Rowlingová řekla, že je ohromena zveřejněním recenze knihy v amerických listech včetně New York Times ještě před jejím vydáním. Rowlingová poznamenala, že ke zveřejnění těchto informací došlo zcela bez ohledu na přání milionů čtenářů.

Podle agenturních zpráv některé výtisky knihy začaly být rozesílány ve Spojených státech předčasně - kniha se také objevila v aukci internetové síně eBay a obrázky z ní jsou již na internetu.

Milan Kopp, Milan Kocourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme