Most přes Ohři v Lokti je po opravě opět v provozu

3. srpen 2007

Několikaměsíční oprava mostu v Lokti přes řeku Ohři skončila a obyvatelé města si oddechli. Most přes Ohři, který ústí do historického loketského náměstí a je druhým nejdelším v Karlovarském kraji, tvoří hlavní spojnici města s okolím. Karlovarský kraj do rekonstrukce investoval asi 9,5 milionu, zhruba milionem pak přispělo město na chodníky a veřejné osvětlení.

Jak připomněl ředitel Správy a údržby silnic Karlovarského kraje Petr Želechovský, na mostě byly opraveny sítě a vyměněna izolace, která je důležitá. Bez ní se stav mostu rychle zhoršuje.

Logo

Samotná oprava měla začít už během března, ale kvůli zpožděnému stavebnímu povolení byla zahájena až o 20 dní později. Proto i původní termín dokončení, 30. června, byl přesunut. Na zpoždění rekonstrukce mělo vliv i počasí, v době, kdy se pokládala izolace pršelo.

Podle starosty Lokte Jaroslava Hlavsy si rekonstrukci, v jejímž rámci byla položena i nová žulová dlažba, místní pochvalují. Most, který neleží přímo na hlavním tahu a do majetku kraje se podle hejtmana dostal spíše omylem, by měl převzít do svého majetku Loket. Podle Hlavsy udělalo zastupitelstvo rozhodnutí o převzetí mostu už někdy před sedmi lety, ovšem s tím, že kraj most opraví.

Pilíře mostu chce město využít i při budování rekreačního a sportovního areálu pod mostem. V pilířích by měly být například šatny pro vystupující v přírodním amfiteátru, který pod mostem leží.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio