Hygienici našli salmonelu v mletém pepři

V černém mletém pepři firmy Johann Kotányi byla zjištěna salmonela. Do České republiky jej tato firma dováží z Rakouska. Podle mluvčí České zemědělské a potravinářské inspekce Daniely Kolejkové už byly podniknuty první kroky ke stažení závadného pepře z obchodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

talíř

talíř | Foto: Jan Rosenauer
Přehrát

00:00 / 00:00

D. Kolejková o závadném pepři

"V tomto případě se jedná o výrobek, který je označen jako pepř černý mletý, je balen do aluminiových sáčku po 20 gramech a pozná se tak, že je označen tzv. datem minimální trvanlivosti - DMT - 19. 1. 2005. U těch ostatních šarží jsme žádnou salmonelu nezjistili, takže důvod k panice v případě nákupu tohoto pepře není. Současně jsme tomuto dovozci nařídili, aby u svých odběratelů zajistil okamžité stažení kontaminovaného koření z prodejní sítě," řekla Radiožurnálu Daniela Kolejková.

Firma uvedla, že bezprostředně po objevení salmonely v pepři stáhla výrobek z prodeje a v těchto chvílích by už neměl být na pultech obchodů. Nyní se provádějí rozbory, které mají ukázat, zda šlo o náhodnou, nebo plošnou kontaminaci.

Jaroslav Hausdor, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme