Kijivu je líp, s mládětem se vrátila ke skupině

Gorilí samice Kijivu z pražské ZOO opět kojí a stará se o své dvouměsíční mládě Tatu. O víkendu ji postihla střevní kolika, přestala žrát a péči o mládě zanedbávala. Po podání medikamentů se jí ale ulevilo a už včera dala mláděti napít.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nemocná Kijivu

nemocná Kijivu | Foto: Zoo Praha

Gorilí skupina si podle ošetřovatele Marka Ždánského v kritické situaci poradila velmi dobře: "Už jsem si myslel, že mne nic nepřekvapí, teď jsem nespal 48 hodin - a vlastně opět v těžkých chvílích, když Kijivu bylo hodně špatně, tak i malá Moja se začala starat o malého, když všichni byli unavení. Tak ta skupina neuvěřitelně táhne za jeden provaz - u goril je to známé, ale myslím, že zrovna my máme gorilí skupinu, u kterých je vnitřní vztah velmi dobrý. Jsem na ni pyšný."

Pavilon goril v pražské ZOO i v pondělí zůstal až do odvolání pro veřejnost zavřený. Otevření pro návštěvníky bude záležet na tom, zda bude Kijivu pravidelně kojit.

Jana Petrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme