Horník zemřel v podzemí OKD na následky zranění hlavy

V podzemí Dolu ČSA na Karvinsku zemřel dnes ráno na následky zranění hlavy dvaačtyřicetiletý horník. Úraz si přivodil při manipulaci s dopravníkovým pásem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Horníkům skončila ranní směna

Horníkům skončila ranní směna | Foto: Jiří Hošek

Nehoda se stala krátce před šestou hodinou ráno asi 900 metrů pod povrchem země, potvrdila Radiožurnálu mluvčí OKD Věra Breiová.

"Při manipulaci s pásem utrpěl dvaačtyřicetiletý zaměstnanec dolu ČSA zranění hlavy, a přestože byl ihned přivolán lékař báňské záchranné služby, horník zranění podlehl," uvedla mluvčí.

Příčinu smrtelného úrazu nyní vyšetřuje komise složená ze zástupců ostravského báňského úřadu, odborů, policie a vedení dolu.

Jde už o třetí letošní smrtelný pracovní úraz v podzemí OKD. První se stal v březnu v Dole ČSM, kde na třiapadesátiletého horníka spadla v hloubce okolo 780 metrů výztuž stropu. Muž na místě zemřel.

Koncem července zahynul čtyřicetiletý horník z Karviné, který v rámci svých pracovních povinností opravoval signalizační zařízení na vratech. Při projíždění důlní lokomotivy se ale spustil plně automatický mechanismus a vrata se otevřela. Jedno z křídel vrat horníka přimáčklo ke stěně dolu.

Martin Hromádka, Silvie Mikulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme