Ceny zájezdů a letenek nemusí být zatím kompletní

Klienti cestovních kanceláři se prozatím nedočkají uvádění úplných cen zájezdů a letenek. Vyplynulo to z dnešní informativní schůzky zástupců ministerstva financí a představitelů Asociace cestovních kanceláří.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestování autobusem

Cestování autobusem | Foto: Jan Rosenauer

Hlavní překážkou je stále neukončené jednání Evropské komise. V Evropské unii se komplikuje diskuse o konečných cenách letenek a zájezdů. "Musíme respektovat tyto výstupy a nepředbíhat tato rozhodnutí," říká náměstek ministra financí Ivan Fuchsa.

Zástupci ministerstva financí a Asociace českých cestovních kanceláří se však dohodli na zřízení komise, která by posoudila žádost spotřebitelů uvádět u letenek a zájezdů plné ceny včetně příplatků. Cílem jejich práce by měla být novela zákona o cenách, které by odpovídala evropské legislativě.

Podle současných evropských zákonů mohou být ceny zájezdů a letenek nadále uváděny bez letištních tax a palivových příplatků.

Tomáš Ouředník, Jitka Pilbauerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme