Bývalý panamský diktátor Noriega bude vydán do Francie

Americký federální soud v Miami dnes rozhodl o tom, že bývalý panamský diktátor Manuel Noriega bude vydán do Francie. Rozhodnutí je trochu překvapivé, protože o jeho vydání žádala také Noriegova rodná Panama, kde je zodpovědný za závažnější zločiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý panamský diktátor Manuel Noriega

Bývalý panamský diktátor Manuel Noriega | Foto: AFP

Ve Francii bude Noriega souzený za praní špinavých peněz a obchod s drogami. Tyto trestné činy jsou méně závažné než podíl na vraždách politických oponentů a další zločiny, které měl Noriega spáchat v Panamě.

Federální soud v Miami ale zjevně přihlédl k tomu, že by v Panamě mohl Noriega získat úlevu v podobě domácího vězení. Podle panamských zákonů by navíc už nemohl být vydán k soudu za zločiny do dalších zemí. Ve Francii teď Noriegovi hrozí tresty kolem deseti let vězení.

Alexandr Pícha, Jitka Pilbauerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme