Starosta sibiřského města zakázal úředníkům výmluvy

Ruský starosta jednoho sibiřského města zakázal svým úředníkům výmluvy. Nebude tolerovat neochotu podřízených řešit problémy občanů města. A jaké fráze nesmí úředníci při komunikaci používat?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alexander Kuzmin

Alexander Kuzmin | Foto: www.hmao.wsnet.ru

Seznam výmluv, který starosta města Megion Alexandr Kuzmin sepsal, je poměrně dlouhý. Obsahuje celkem 27 nejrůznějších variant, které úředníci používají při styku s běžnými občany nebo s nadřízeným.

Šéf radnice tak například zakazuje vyslovovat fráze typu "nevím", "to není moje věc", "pracovní doba už skončila" či oblíbenou vytáčku byrokratů "myslím, že jsem byl v té době nemocný nebo na dovolené".

Mezi zakázané fráze patří i věta "právě obědváme", což se ale úředníkům nelíbí. Na tu totiž mají podle jejich názoru právo.

Starosta městečka, které leží za Uralem na řece Ob, argumentuje tím, že úředníci se poměrně často namísto řešení problému raději vymluví, že to nejde. Kdo bude nové nařízení ignorovat, v zaměstnání rychle skončí.

Petr Vavrouška, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme