Přenos z gorilího pavilonu pokračuje

23. září 2010

Od 1. září probíhá rekonstrukce vnitřní části pavilonu goril v pražské zoo. Projekt Odhalení ovšem pokračuje.

I během rekonstrukce bude v provozu 5 kamer, které zajistí přímý přenos ze života pražských goril. "Ve výběhu goril bude jedna otočná a jedna statická kamera. Další dvě kamery budou monitorovat dění v ložnicích goril a poslední kamera bude umístěna ve vnitřním pavilonu, takže příznivci pavilonu a goril budou moct sledovat i průběh rekonstrukce," řekl Jiří Malina z Českého Rozhlasu Online.

První kanál přímého přenosu z pavilonu bude disponovat záběry z venkovní otočné kamery ručně ovládané příznivci projektu Odhalení, na druhém kanálu bude záznam z druhé statické venkovní kamery. Třetí kanál zajistí návštěvníkům webu obrázek z kamer umístěných v ložnicích gorilí rodinky s automatickým časovým přepínáním mezi dvěma statickými kamerami. Poslední čtvrtý kanál zajistí sledování průběhu rekonstrukce vnitřního pavilonu.

"Přestože je situace pro nás vlivem rekonstrukce komplikovanější, snažili jsme se umožnit lidem udržet kontakt s gorilí rodinou a zajistit, aby bylo vidět z dění v pavilonu co nejvíce," doplnil autor projektu Odhalení Mgr. Miroslav Bobek.

Schéma gorilího pavilonu

Na obrázku vidíte schéma gorilího pavilonu a umístění jednotlivých kamer.

autor: Martina Otčenášková
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.